GRATIS BrandChat?

Boek nu

Rebranding My Resin

A white triangle outlineA white triangle outline

Over My Resin

Elk mens is uniek en daarmee hoort ook elk interieur uniek te zijn. Een interieur is namelijk een weerspiegeling van jou als persoon, zodat jij je optimaal thuis kan voelen. Maar waarom kleden mensen hun huis dan toch nog zoveel aan met onpersoonlijke meubelstukken zonder enig verhaal? Waar is de uniciteit, persoonlijkheid en het thuisgevoel gebleven?

Dit is een vraagstuk waar Resin Artist Faralda Takkenberg al een flinke tijd mee rondliep en probeert dit vraagstuk op te lossen met haar unieke aanbod van hand gegoten meubelstukken als: tafels, woonaccessoires en wandmeubels.

De vraag

Faralda Takkenberg is de artiest achter elk product wat zij met My Resin maakt maar klanten, beursbezoekers en partners zien haar altijd aan als de verkoper van het product en niet als de artiest. Wanneer Faralda uitlegt dat zij de artiest is achter My Resin komt dit altijd als een verrassing. Terwijl er na deze uitleg altijd veel meer interesse is vanuit de doelgroep en er leuke gesprekken volgen.

Een gemiste kans dus!

Aan ons dus de vraag: “Hoe kan Faralda Takkenberg duidelijk maken dat zij de artiest is achter het merk My Resin?”

A saloon table by My ResinA picture of Thom and Maarten doing BrandDesign

Onze aanpak

Het merk My Resin was volledig gebouwd rondom de producten en het materiaal maar de artiest bleef in de meeste gevallen verstopt. Na een goed gesprek met Faralda en een korte analyse over de toekomst van het bedrijf, kwamen we er snel achter dat we het type merk naar een persoonlijk merk (personal brand) moesten trekken.

Aan de hand van een BrandCheck en een aantal BrandCore sessies definieerde wij haar doelgroepen, kernwaardes en identiteit. Al snel hadden wij een sterk fundament voor het merk ontwikkeld waarop wij de identiteit verder konden ontwikkelen. Het resultaat? Dat is te zien bij het kopje hieronder.

Het resultaat? Scroll naar beneden!

Stylescapes

In de BrandCore-sessies ontstond er een mooi beeld van wat mogelijk was voor het merk My Resin. Zo kwamen wij op grafische elementen, kleuren, lettertypes en uiteraard een unieke twist om het merk een eigen identiteit te geven. Deze identiteit kreeg voor het eerst vorm op de gecreëerde stylescapes. De stylescapes zorgen voor een mooi overzicht van wat grotendeels mogelijk is binnen de gekozen kernwaarden en stijlelementen en tackelt al vele vraagstukken voordat het designproces begint.

A picture of a stylescape for My ResinA picture of business cards for My ResinThe My Resin logoA visual with social media content for My Resin

Vormgeving & Styleguide

Na het kiezen van de stylescape hebben wij deze uitgebouwd naar een volledige stijlgids en zijn we parallel daarvan de eerste uitingen gaan maken, zoals: het logo, social media posts en advertentie mogelijkheden.

De stijlgids is een compleet overzicht geworden met duidelijke regels voor het opstellen van communicatie-uitingen. Deze kunnen zowel gebruikt worden door Faralda als de ontwerpers die zij in dienst neemt. De functie van de stijlgids is om de identiteit te bewaken en ervoor te zorgen dat de continuïteit van het merk in stand blijft.

A mockup of the My Resin brand manual

Brand manual

Alle waardevolle informatie uit de BrandCore sessies worden samengevat in een duidelijk overzicht - ook wel een ‘brand manual’ genoemd. In dit boek staat het merk van begin tot eind beschreven en vormt een mooie leidraad voor de mensen die met het merk aan de slag gaan. 

Wat verder in het boek werd meegenomen was een uniek merkverhaal en een korte- en lange termijn strategie. Dit is meegenomen zodat Faralda een duidelijk overzicht heeft aan welke prioriteiten zij kan werken om het merk verder te laten groeien.

Bekijk ons andere werk
A yellow triangle shape

“BrandBros heeft mijn merk van a tot z helder en kloppend gemaakt. Tijdens de BrandCore en BrandDesign sessies voel je de enorme passie voor het vak. De heren werken met brede kennis, goede communicatie en een helder plan, waardoor het traject soepel verloopt. BrandBros is absoluut een aanrader voor een gezond merk.”

A picture of Faralda Takkenberg of My Resin

Faralda Takkenberg
My Resin

We hebben My Resin geholpen met BrandAdvice, BrandCore & BrandDesign.

A white triangle outlineA white triangle outline

Stuur een bericht of start een project

A black checkmark icon

Thank you!

Your submission has been received!
Something went wrong while submitting the form!
A mockup of the BrandBros free tool
A close button

GRATIS BrandChat

Meld je aan voor een 60 minuten GRATIS BrandChat en boost je merk!

Meld je aan