GRATIS BrandChat?

Boek nu

Herpositionering Jean Haasbroek

A white triangle outlineA white triangle outline

Over Jean Haasbroek

Ondernemen is een zwaar vak dat niet iedereen ligt. Ondernemers maken veel uren en werken keihard. Ze hebben een missie, die ze willen doorzetten om iets te veranderen of te verbeteren. Maar in veel gevallen verschuilen ondernemers zich achter een zakelijk masker, een mooi pak of een sales praatje. En dat is jammer, want het is bewezen dat mensen op zoek zijn naar echte verhalen die ons inspireren.

Elke ondernemer heeft een eigen, uniek verhaal dat hem en zijn onderneming speciaal maakt en fotograaf Jean Haasbroek weet dat als geen ander hoe je dat verhaal met fotografie vastlegt. “Mijn ogen en de lenzen van mijn camera zien exact hetzelfde beeld: het pure, ware, authentieke verhaal in jou.”

De vraag

In het verleden heeft Jean zich gepositioneerd als grafisch vormgever die ook fotografeert. Sinds een aantal jaar heeft Jean de wens om zich als fotograaf te positioneren waardoor hij zich 100% op zijn passie kan storten. Echter, na de switch naar fotografie ontstonden er een aantal problemen namelijk: een onduidelijke positionering, een te brede doelgroep, en een merkfundament zonder duidelijke merkessentie.

Aan ons dus de vraag: “Hoe kan ik mijn merk en bedrijf weer scherp krijgen, zodat ik voor mezelf en mijn doelgroep een duidelijk en inspirerend verhaal vertel over ‘echte fotografie’.”

A picture of Jean HaasbroekA picture of Maarten during a BrandChat session

Onze aanpak

De eerste stap naar een beter merk was een BrandAdvice sessie waarin we, samen met Jean, de problemen rondom zijn merk in kaart hebben gebracht. De conclusie van de sessie was dat het onduidelijk was wat het bedrijf moest doen, voor wie en waarom. Om dit probleem op te lossen hebben we een duidelijk stappenplan gemaakt.

Een eerste stap uit het stappenplan was een viertal BrandCore sessie’s. In deze sessie’s hebben we een compleet merk profiel, een duidelijke positionering, een inzichtelijk doelgroep gemaakt en samengevat in een BrandCore-boek. Toen het hele merk duidelijk was ontstond de nieuwe merkessentie: #MAAKHETECHT. 

Het resultaat? Scroll naar beneden!

Het BrandCore-boek

De beste manier om de nieuwe merkfundering van Jean overzichtelijk te maken is met een BrandCore-boek. In dit boek zijn alle onderdelen van het merk terug te vinden van de merkessentie tot de doelgroep profielen. Dit handige naslagwerk zorgt ervoor dat iedereen die aan het merk van Jean werkt, precies weet wat het merk wel en niet is. Een tekstschrijver wil ten slotte graag weten welke tone-of-voice Jean’s teksten moeten hebben. Een webdesigner wil graag de merkessentie weten zodat hij een doeltreffende hero section kan maken voor een nieuwe website.

A mockup of Jean Haasbroek his new BrandCore-bookA visual displaying a page of Jean Haasbroek his BrandCore bookA visual of Jean Haasbroek's BrandCore book
Bekijk ons andere werk
A yellow triangle shape

“BrandBros heeft mij, door de juiste vragen te stellen en deze in kaart te brengen, veel inzichten gegeven en enorm geholpen om mijn koers helder te krijgen. De sessies waren  lekker down-to-earth, creatief en gezellig. Het resultaat van hun  adviezen, inzichten en hulp voor mijn merk is ongekend en heeft zichzelf ruimschoots terugverdiend.”

A picture of Jean Haasbroek of Jean Haasbroek Photographer

Jean Haasbroek
Jean Haasbroek Fotograaf

We hebben Jean geholpen met BrandAdvice & BrandCore.

A white triangle outlineA white triangle outline

Stuur een bericht of start een project

A black checkmark icon

Thank you!

Your submission has been received!
Something went wrong while submitting the form!
A mockup of the BrandBros free tool
A close button

GRATIS BrandChat

Meld je aan voor een 60 minuten GRATIS BrandChat en boost je merk!

Meld je aan